Facebooks vd Mark Zuckerberg dök på söndagen oväntat upp på scen under Samsungs presskonferens vid Mobile World Congress i Barcelona.

Under sitt framträdande pratade Mark Zuckerberg om företages vision för virtual reality och berömde Samsung för deras Gear VR-headset som han kallade för det bästa mobila virtual reality-headsetet som vi har.

"En dag kommer vi att kunna ta på ett headset och det kommer förändra hur vi lever våra liv, hur vi arbetar och kommunicerar."

Mark Zuckeberg nämnde Samsungs OLED-teknologi som den avgörande faktorn kring varför deras headset var bättre än konkurrenterna. Facebook och Samsung har under en längre tid arbetat tillsammans när det kommer till virtual reality. Facebookägda Oculus Rift bidrar bland annat med mjukvaran för Gear VR.

Facebook-chefen pratade också om kommande uppdateringar till Facebooks 360-graders videos som är gjorda med vr i åtanke. En ny dynamisk strömning som startar under de kommande veckorna kommer då tillåta videosen att öka fyrfaldigt i upplösning samtidigt som de kommer kräva betydligt mindre bandbredd. 

Facebook har även satt ihop ett "Social vr"-team som jobbar med att skapa sociala applikationer för virtual reality. Mark Zuckerberg säger att teamet jobbar nära med Oculus-teamet. När resultaten av detta samarbete kommer att dyka upp återstår dock att se.