LG Rolling Bot

Förutom telefonen G5 och VR-produkter visade LG också upp Rolling Bot, liten vit kula på ungefär två decimeter i diameter, som fjärrstyrs från just en LG G5. Om den också kommer att gå att styra från andra telefoner är ännu lite osäkert, men det handlar bara om en app och en wifi-koppling så rent tekniskt är det inga hinder.

LG Rolling Bot

Bollen har två roterande halvor som hjul med en insjunken ”ekvator” i mitten där diverse kameror, sensorer och även en högtalare sitter. Riktigt hur den funkar rent mekaniskt är lite av ett mysterium, den håller sig lite för stadig och upprätt, så gyron och smarta servon har nog med saker att göra. Att stura den är en enkel historia, även om det kräver en hel del träning med pekkontrollerna i appen för att bli haj på navigeringen.

Många användningsområden
Du behöver inte ens vara hemma, utan Rolling Bot ska kunna styras från mobilen via Internet. Tänk dig Rolling Bot som din egna lilla mobila övervakningskamera som kan spela in video och/eller strömma den till dig.

LG Rolling Bot

Den kan även vara hundvakt som gör att du kan leka med och prata med dina husdjur på distans, eller bara driva dem till vansinne ifrån soffan. För det ändamålet har den även en inbyggd laserpekare. Den kan också jobba som fjärrkontroll med en inbyggd ir-sändare, så du kan stänga av tv:n från mobilen om du glömde göra det innan du stack hemifrån.

LG har ännu inte avslöjat pris för bollen men säger att den ska gå att köpa ungefär samtidigt som LG G5, det vill säga någon gång under våren, troligtvis i april. Om det innebär att det går att köpa Rolling Bot i vårt hörn av världen är som vanligt inte givet. Men vi håller tummarna. Hårt.