På CES såg vi Samsungs Galaxy Tab Pro S, som var tillverkarens första pc-produkt i norden sedan de slutade sälja notebooks till oss 2014. Den imponerande verkligen med tunn design i Ipad- eller Android-platteklass och håller fortfarande hög kvalitet som pc.

Missa inte: ZTE satsar mellaklass med ny smartphone

Nu växlar Huawei in på samma spår med Matebook, en läckert slimmad och lätt 12 tums surfplatta med Intel Core m-processor och Windows 10. Den är bara 6,9 millimeter tjock och väger 640 gram. Plattdelen alltså, tillsammans med ett läderfordal med inbyggt stöd och tangentbord dubblas de siffrorna, på ett ungefär. Med Samsung i ena handen och Huawei i en andra börjar Microsoft Surface kännas jobbigt tjock och otymplig.

Matebook

Vi tog oss en titt på Matebook i Huaweis monter, och rent spontant gillar vi det vi ser. Vi slås direkt av gedigen byggkvalitet och smålyxiga detaljer i designen, som en avfasad tunn kant runt om skärmen som ger extra metallglans i en vagt guldskimrande ytan. Plattan finns i två färger: mörkgrå och guld, och i bägge fallen har de bakstycken och ramar i matt metall.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning