Razer Wildcat
De gröna greppen ser bra ut på bild, men gör sig sämre i verkligheten.

Wildcat vs Elite
Det är omöjligt att skriva om Wildcat utan att jämföra den med Microsofts Elite-handkontroll, så låt oss göra det.

Analoga spakar: Elite vinner på valmöjligheter – fler spakar medföljer – men Wildcats utslag känns kortare, så det är möjligt att den är lite snabbare. Låt oss kalla det oavgjort, för båda handkontrollerna har ypperliga analoga spakar. 0-0.

Styrkors: Plastigheten hos Wildcat faller oss inte i smaken, medan Elite erbjuder ett traditionellt styrkors, och en styrplatta – båda aningen vassare, och trevligare att spela med. 1-0 till Elite.

ABXY-knappar: De korta anslagen på Wildcat är riktigt trevliga, medan Elites ABXY förvisso är bra, men lite plastiga i jämförelse. Det är minimalt, men fördel Wildcat. 1-1.

Axelknappar: Möjligheten till korta anslag på Wildcat tilltalar oss starkt, men Elite har ett kort anslag från första början, och dessutom en skönare känsla. Knapparna sitter lite bättre också. Båda är fenomenala på den här fronten dock. 2-1 till Elite.

Systemknappar: Här är det däremot klasskillnad. Option-knappen är exempelvis betydligt bättre på Elite, och själva Xbox-knappen är lyxigare där med. 3-1 till Elite.

Razer Wildcat
Extraknapparna på baksidan är på många sätt bättre än Microsoft Elite, men kräver skruvmejsel för att tas bort,

Extraknapparna: Båda handkontrollerna har extraknappar, men med olika layout. Wildcat har M1 och M2 tillsammans med extraknapparna, och de passar bra där, medan M3 och M4 sitter på ryggen. Elite har sina fyra knappar på ryggen. De båda kontrollerna har fundamentalt olika känsla på sina extraknappar dock, och ingen är fel. Dessutom har Wildcat knappar för ditt headset, något som du bara kan återskapa med en adapter till din Elite. Wildcat tar poängen, så det står nu 3-2 till Elite.

Anpassningsbarhet: Wildcat kräver skruvmejsel för att ta bort M3 och M4, vilket är lite onödigt komplicerat. Att kunna programmera om M1-M4 mitt i spelandet är en fördel dock. Xbox Accessories, som Elite använder för att programmera sina knappar, är en funktionell app som kan upplevas som lite enklare att använda. Elite plockar dock poängen på sitt snillrika magnetiska system som låter dig ta bort extraknappar, samt byta såväl styrkors som analoga spakar, utan verktyg. 4-2 till Elite.

Känsla i handen: Sist men inte minst, vilken handkontroll ligger bäst i handen? Det är ett lätt val, Elite känns helt enkelt bättre. I jämförelse upplevs inte Wildcat som premium alls, vilket är orättvist eftersom det är en riktigt bra handkontroll. En liten flagga för att Wildcat är betydligt lättare än Elite dock, vilket många kan tänkas uppskatta. 5-2 till Elite blir slutställningen.

Razer Wildcat (Xbox One) Pris vid test: 1390 kr.

Bästa pris just nu: 150 kr