Joel Kinnaman är het. Svensken har en av rollerna i den kändistäta storfilmen Suicide Sqaud med premiär i augusti. Men först gör han tv-comeback i säsong fyra av Netflix politiska prestigedrama House of Cards, 36-åringens första tv-roll sedan de fyra säsongerna som kriminaldetektiv Stephen Holden i The Killing.

Missa inte: Netflixaktuella Better Call Saul är fullständigt lysande

Det var länge hemligt vilken roll Kinnaman fått i den populära Netflix-serien, men nu vet vi att det blir Joel Kinnaman versus Kevin Spacey i säsong fyra. Kinnamans karaktär heter Will Conway och är republikansk guvernör med siktet inställt på presidentposten. Med andra ord Frank Underwoods politiska rival. I Franks ögon är dock inte Conway mer än en ”snygg snorvalp”. Att Will Conway också är en ladies man kan vi nog ta för givet efter korridorhånglet i den officiella trailern för säsong fyra:

Här är vad vi vet i övrigt inför den fjärde säsongen av House of Cards som alltså har premiär på Netflix på fredag.

• Säsong fyra tar vid direkt där säsong tre slutade och kommer att fokusera på Frank Underwoods kampanj för att bli demokraternas presidentkandidat.

• Rivaliteten mellan powerparet Frank och Claire Underwood, som tidigare alltid varit varandras största stöd, utgör i den nya säsongen det största hotet mot dem själva.

• Robin Wright, som rapporteras vara bättre än någonsin i rollen som den iskalla Claire Underwood, har även regisserat ett avsnitt av den nya säsongen.

• Vi får också var Claire fått sin kyliga persona ifrån när hennes järnlady till mor, Elizabeth Hale, introduceras. Rollen görs av Ellen Burstyn som ges gott om utrymme redan i det första avsnittet.

• Neve Campbell, känd från Scream-filmerna och Welcome to Sweden, spelar en tuff politisk rådgivare från Texas och sägs också imponera i sin nya roll.

• Marknadsföringen av House of Cards har haft en del udda inslag. Kevin Spacey har varit på National Portrait Gallery för att avtäcka en målning av Frank Underwood som tillfälligt visas på museet. Tv-annonser för serien har sänts under riktiga presidentvalsdebatter.

• House of Cards är redan förnyad för en femte säsong – men det blir utan seriens skapare Beau Willimon som tvingats bort från sin egen serie. Nya showrunners är Melissa James Gibson och Frank Pugliese, som båda ingått i författarstaben sedan 2014.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.