Gåsmamman var C Mores första egna svenska originalserie när den hade premiär den 26 november förra året. Kriminalserien med Alexandra Rapaport både i huvudrollen och som medproducent blev genast en framgång för streamingtjänsten. Det följdes sedan upp med en succéartad premiär på Kanal 5 i februari. Premiäravsnitten den 18 februari sågs av 725 000 tittare och har inklusive repriser och Discoverys streamingtjänst Dplay setts av över en miljon svenskar.

Allt detta sammantaget gjorde förmodligen beslutet att förnya serien lätt för Endemol Sweden, Discovery Networks och C More som tillsammans producerar serien.

– Vi är både glada och stolta över att i dag kunna avslöja att vi har gett klartecken till en ny säsong med inspelning redan i april. Engagemanget hos Alexandra Rapaport, teamet och hos publiken är stort och väldigt imponerande, säger Calle Jansson, kanaldirektör på Discovery Networks Sweden där Kanal 5 ingår.

Gåsmamman handlar om Sonja (Rapaport) som lever ett helt vanligt Svensson-liv med man och tre barn när en rad händelser leder till att villaidyllen slås i biter. Motvilligt dras hon in i en kriminell värld och tvingas, för att skydda sin familj, in i ett livsfarligt spel mellan poliser och kriminella. Maken spelas av Magnus Roosman. Tommy Körberg, Gustaf Hammarsten och Grynet Molvig ingår också i den namnkunniga rollistan.

– Det känns oerhört roligt att få komma igång med en säsong två efter att ha lagt så mycket tid, energi och passion på Gåsmamman under det gångna året. Det känns också fantastiskt att vi är samma team som får fortsätta att arbeta tillsammans med detta. Vi har redan kommit långt med manusarbetet och jag kan lova att det finns mycket att se fram emot för fansen, säger Alexandra Rapaport.

Precis som var fallet med den första säsongen kommer den nya säsongen av Gåsmamman först ha exklusiv premiär på streamingtjänsten C More. Det sker i slutet av året. Därefter blir det premiär på Kanal 5 under våren 2017.

Den första säsongen av Gåsmamman är just nu inte möjlig att streama på C More, men kommer att bli det igen längre fram.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.