Unmondays historia började på Kickstarter, med finska ljudentusiaster som helt uppenbart tyckte att trådlösa högtalare är för fula. Här är nämligen designen och interaktionen med denna i fokus, vilket ger oss en riktigt trevlig upplevelse.

Missa inte: Här är bästa multiroom-systemet för ljudentusiasten

Läcker design

Unmonday Vol 4.3, eller bara Unmonday framöver, har en snillrik design. Den keramiska högtalaren är läckert vit med utbytbar grill, även om den nästan är snyggast utan. Med högtalaren får du även ett litet underlägg, så att den nästan fem kilo tunga klumpen inte skadar ytan du ställer den på.

Umonday
Har du bara en Unmonday-högtalare får du leva med att ljudet är mono

För ja, den är ju inte bara trådlös utan även försedd med ett batteri för upp till 8 timmars lyssning, så tanken är att du ska kunna flytta runt den. Hemma kopplar du i strömmen och laddar samt lyssnar samtidigt.

Allt det där låter förstås bra, men det absolut häftigaste med Unmondays design är att den har en rörelsesensor. Beroende på vilken kant du ställer den på så fungerar högtalaren olika. Har du bara en så blir allt mono, men om du har två högtalare så sätter du en på “left” och en på “right”, och vips har du vänster- och högerkanaler.

Umonday
sss

Men varför stanna där? Unmonday fungerar med fem högtalare, för surroundljud. Så snillrikt, och så härligt att använda. Pricken över i är mute-funktionen: ställ högtalaren med grillen nedåt och den slutar spela.

Unmonday Model 4.3 Vol II Pris vid test: 4699 kr.

Bästa pris just nu: 5109 kr