Genombrottet för hälsoprylarna är onekligen en positiv trend. Att kunna mäta exempelvis blodtrycket själv utan att behöva ta sig till närmaste vårdcentral är inte bara en besparing för samhället. Har du de rätta prylarna hemma kan du dessutom snabbt själv snabbt upptäcka eventuella hälsoproblem och på så sätt söka akut hjälp om så behövs. I vardagsstressen är det lätt glömma bort hälsan och att gå för länge med högt blodtryck är knappast hälsosamt.

Andra produkter är mer lämpade för en bättre hälsa i allmänhet, och det finns en uppsjö av produkter. Generellt gäller regeln ”du får vad du betalar för” även i detta avseende.


Oral-B

Styr tandborsten med appen

Eltandborstar blir allt mer avancerade, och Oral-B släpper nu Genius, som kopplas till din smartphone via bluetooth. Telefonen placeras i en hållare framför dig som borstar. Via telefonens kamera håller sedan appen reda på var tandborsten befinner i förhållande till dina tänder. Med gyroskopet i handtaget och en hastighetsmätare skickas sedan signaler om borstens rörelse och lutning tillbaka till appen. Du får sedan information om du missat någon del eller om vissa tänder behöver mer uppmärksamhet.

Oral-B Genius 9000+
Mer info: oralbnordic.com
Cirkapris: 1400 kronor.

Withings Smart Body Analyzer WS-50 Pris vid test: 1249 kr.

Bästa pris just nu: 947 kr