Netflix
 

10. American Horror Story

Kvalitativa skräckserier är det tyvärr inte gott om – lyckligtvis håller American Horror Story tillräckligt hög klass för att det ska kännas okej ändå. Här har varje säsong ett särskilt tema, bland annat handlar den andra om ett mentalsjukhus och dess skruvade individer. Är du aningen harig av dig behöver du inte oroa dig, här finns få om några sekvenser som får dig att rycka till. Istället ligger det läskiga i stämningen.

Missa inte: Här är de bästa nyheterna på svenska Netflix just nu

Netflix

9. Sherlock

Nyligen tipsade vi om välgjorda brittiska tv-serier och härren på den täppan är utan tvekan Sherlock. I den här moderniserade varianten av den klassiska historien ser vi Benedict Cumberbatch i rollen som Sherlock Holmes och Martin Freeman som hans assistent Watson. Säsongerna är inte särskilt långa men avsnitten desto mer matiga. Om du går igång på spännande mordpussel lär du garanterat älska detta.

Netflix

8. Narcos

Premissen i Narcos talar för sig själv – den här serien berättar nämligen historien om den colombianske knarkbaronen Pablo Escobar. Här blandas actionfyllda sekvenser med mer faktarabblande partier, där bilden av ett problematiskt samhälle och dess mörka baksidor sakta byggs upp.

Netflix

7. Orange is the New Black

Man skulle kunna säga att Orange is the New Black är en glättigare och mer modern variant av HBO:s superklassiska fängelsedrama Oz. Här trängs en rad grymma karaktärer på liten fängelseyta, och uppfriskande nog är de flesta kvinnor. Välspelad, grymt snygg och galet spännande. Härnäst väntar vi på den fjärde säsongen.

Netflix

6. Arrested Development

Arrested Development smög lite under radarn när den sändes i Sverige (fyran plockade för upp den under märkliga namnet Firma Ruffel och Båg), men har med åren fått en kultstämpel i tv-kretsara. Att förklara humor är hyfsat svårt i sig. Arrested Development är inte nödvändigtvis roligt hela tiden, men skratten ligger och pyr under ytan. Ibland är det så plumpt att det inte går att låta bli att skratta medan det andra gånger är så subtilt att du behöver kolla om säsongerna flera gånger för att förstå det roliga.

Missa inte: Fem streamingaktuella äventyrsfilmer du inte får missa