Våra mobiltelefoner upptar en betydande del av våra liv, och då inte bara i form av samtal, statusuppdateringar och mejlkonversationer. Många av oss använder dem även som musikspelare till och från arbetet och på resan, eller under exempelvis träningspasset.

Missa inte: Stort test: här är bästa hörlurarna

Vid köp av en ny telefon inser vi allt som oftast att en investering i nya hörlurar är ett måste, i alla fall om du är någorlunda seriös i ditt lyssnande. Medföljande lurar håller i de flesta fall inte måttet helt enkelt, utan du får räkna med att lägga ut minst 400–500 kronor för ett par kvalitetslurar som inte bara låter bra, utan som även sitter bra i dina öron och håller ett tag framöver.

Supra har insett detta och för att få en volymmodell som gemene man har råd med lanseras nu Nero, drygt två år efter att den i pressen hyllade Nitro lanserades. Nero skiljer sig inte markant i formen, men visst finns det skillnader rent utseendemässigt, främst i att utsidan inte är tillverkad i kolfiber längre. Lådan som lurarna levereras i är densamma som tidigare och innehåller hela sju olika par proppar – sex i silikon och ett i skumutförande.

Supra Nero
Du får med ett stort antal gummiproppar i kartongen.

Supra är av tradition kända främst för sina högkvalitativa kablar och är givetvis inte sena med att understryka det i sin marknadsföring. Och visst är det viktigt med så liten signalförlust som möjligt. Neros kablar är dessutom förstärkta med kevlar för att tåla slitaget som är oundvikligt med tanke på behandlingen våra hörlurar utsätts för i vardagen. Sedan var det det här med passform.

Alla är vi stöpta ur olika form och vilka proppar som passar varje enskild användare är väldigt varierande. Ibland har man turen att träffa rätt direkt , undertecknad fick gå igenom hela arsenalen för att hitta ett par någorlunda passande. Perfekt får vi dem inte att sitta, och i rörelse kryper de sakta men säkert ut ur hörselgången och det blir en hel del korrigeringar för att sätta dem på plats igen. Detta är givetvis individuellt men det hade inte skadat om tillverkaren skickat med ett par ”clips” (kärt barn har många namn, kallas ibland de även för ”vingar”) för bättre fixering av pluggarna och för att minimera ljudläckage – en lösning som allt fler tillverkare erbjuder och som i stort sett är standard bland så kallade sportlurar.