Vid första anblicken ser Boost ut som vilken trådlös högtalare som helst. Den är en aning lägre (och längre) än gängse standardmall, men i övrigt skiljer det inte mycket. Designen följer flera av tillverkarens övriga högtalare som presenterats på senare tid, såsom Flip och Extrem, med Boost har ett lite ruffigare utseende. Släktskapet är tydligt alltså och tillverkarens teknik för att koppla ihop flera högtalare, JBL Connect, finns även i denna högtalare.

Missa inte: Stort test – här är bästa multiroom-systemet

JBL väljer själva att uteslutande kategorisera Boost i segmentet soundbars, vilket är logiskt då högtalaren är mer stationär än tidigare nämnda högtalare. Inbyggt batteri saknas och den lägre formen gör att den inte skymmer bilden när den placeras framför tv:n.

JBL Boost

Vad gör då Boost till just en soundbar bortsett från formen? Det är egentligen inte mer uppseendeväckande än att den har optisk ingång för enkel och kvalitativ överföring av ljudet digitalt från tv:n till högtalaren. Förutom att du kan koppla din smartphone för avlyssning via bluetooth kan du även få ljudet digitalt från din tv. Detta är inget unikt när det gäller soundbars – modernare modeller är dessutom ofta även utrustade med hdmi-anslutning (arc, för tvåvägskommunikation, och som lanserades med hdmi 1.4) vilket är en ännu smidigare lösning.

JBL Boost hamnar alltså någonstans i gränslandet mellan att vara en stationär bluetooth-högtalare och en soundbar. Inget fel i det, funktionsmässigt har den vad som krävs och installationen går på ett par minuter innan du är igång. Däremot ser den väldigt ynklig ut under tv:n, speciellt om du har en modell i någorlunda tidsenlig storlek. Högtalaren mäter drygt 37 millimeter i bredd och är en aning böjd i sin form. Det ser helt enkelt inte bra ut, möjligtvis kan den lira ihop med en mindre tv men i vardagsrummet blir det bara löjligt.

JBL Boost TV Pris vid test: 1990 kr.

Bästa pris just nu: 1580 kr