DC’s Legends of Tomorrow (Netflix)

Greg Berlanti, Andrew Kreisberg och Marc Guggenheim har släppt helt på tömmarna för The CW:s senaste superhjälteprojekt DC’s Legends of Tomorrow, som befinner sig långt ifrån både Arrows mer jordnära och The Flashs mer lugna berättarteknik som man över huvud taget kan komma. Här handlar det om tidsresor, en skurk med det talande namnet Vandal Savage (spelad ut till fingerspetsarna av danske Casper Crump) dumma oneliners och ett ibland något tvivelaktigt arbete med effekter. Men vänta nu, vi älskar det. Den avsedda over the top-formatet är precis det som gör Legends of Tomorrow så sevärd. Se serien, om du ibland vill vända bort huvudet och skratta lite.

Fringe (Viaplay)

Om Fox nyligen avslutade miniserie av The X-Files var en besvikelse, ge då istället Fringe en chans. JJ Abrams-projektet, som breder ut sig över fem säsonger och omväxlande rör sig mellan isolerade proceduravsnitt och en mer övergripande historia, är helt enkelt väldigt underhållande. Följ Olivia Dunham (Anna Torv), Peter Bishop (Joshua Jackson) och den briljanta forskaren dr Walter Bishop (John Noble) ut på djupt vatten när de utforskar en rad oförklarliga händelser som för dem närmare upptäckten av ett parallellt universum där problemen hopar sig. Fringe är snygg, välspelad, spännande och full av storslagna överraskningar. Ett utmärkt alternativ till både X-Files och Continuum.

The Code

The Code (Netflix)

Den australiska miniserien The Code har dykt upp hos Netflix utan det sedvanliga bankandet på trummorna som streamingtjänsten normalt brukar ge sina produktioner. Det är synd, eftersom det handlar om en undergroundhit. Berättelsen om Canberra-bröderna Ned och Jesse Banks är välberättad och fängslande. Den ena är en snusförnuftig journalist, den andra en halvautistisk internethackare. När de kommer en hemlighet på spåren som dolts under lång tid vänds deras värld upp och ned. The Code landar på en något oidentifierbarplats mellan Hinterland, Broadchurch och White Chapel – dock med väsentligt högre tempo och med Australien som bakgrundstapet.