spel

10. Doom

Jodå, nog håller klassiska Doom även 2016. Även om denna version inte har jättemycket gemensamt med originalet känns det ändå väldigt old school. Det handlar helt enkelt om att gå loss med hagelbrakare, motorsåg eller vad som nu önskas, till tonerna av hårdkokt hårdrock. Högt tempo och mängder av hemligheter utlovas.


spel

9. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Spellegendaren Hideo Kojima svanesång innan han lämnade Konami mottogs med blandad kritik när det släpptes i höstas. Det hyllades dels för sitt öppna upplägg och sin smidiga kontroll, men fick också kritik för att det saknade en vettig handling. Oavsett vilket läger du tillhör kommer Metal Gear Solid V: The Phantom Pain att underhålla. Om du sedan tycker det är bäst eller sämst i serien beror förmodligen på vilka referensramar du har.

CDON köpknapp

spel

8. Dark Souls 3

From Softwares Dark Souls-serie har en enorm skara trogna fans, och det är inte så svårt att förstå varför. Utmaningen är förvisso skyhög, men så snart du lär dig bemästra mekaniken kommer du ha att göra i mängder av timmar framöver. Den tredje delen är en av de bästa i serien, och bjuder på grymma bossar, otaliga vapen och supersnygga miljöer.