Ronaldo är inte den första kändisen som frontar ett par hörlurar, knappast den sista heller. Usian Bolt, Dr Dre och Tieto är exempel på andra artister som insett det lukrativa i affärsmodellen och ingått liknande samarbeten.

Cristiano Ronaldo har tillsammans med ROC ingått ett partnerskap med tillverkarna Monster för en kollektion av lifestyle-produkter med personlig input från Ronaldo. Sortimentet består initialt av tre olika hörlurar, inklusive dessa, som bär namnet Freedom.

Ronaldo

Freedom är en så kallad on ear-modell som med hjälp av bluetooth även är trådlösa. Formmässigt ser de ut som vilka andra lurar som helst, undantaget de guldfärgade detaljerna på kåporna, längs med bygeln och på kuddarna. Om det är snyggt eller inte låter vi vara osagt. Det må så vara att Ronaldo är inblandad i projektet men det syns tyvärr ingenstans förutom på lådan de levereras i.

Komforten är däremot oemotsagt bra, med lagom tryck mot öronen och en riktigt bra isolering mot störande ljud utifrån. Och trots att konstruktionen utvändigt består av en hel del hårdplast är kvalitetskänslan ändå hög.

Samtliga funktioner styrs via knappar på den högra kåpan och med dessa byter du låt, reglerar volymen samt svarar på och avslutar samtal. Inga märkvärdigheter, utan det går snabbt att lära sig vilka knappar som gör vad. Skulle batteriet i hörlurarna behöva laddas medföljer även en signalkabel utrustad med en enklare fjärrkontroll.

Ronaldo

Freedom kostar runt 2 000 kronor, beroende på var du letar, och är inte på något sätt är en oförskämt hög prislapp för ett par trådlösa hörlurar av riktigt bra kvalitet. Och visst låter bra över hela registret med en levande och klar ljudbild samt bra tryck i basen, även om vi har testar lurar i prisklassen som låter betydligt bättre. Det går även att dra på rejält med volym utan att kvalitén minskar nämnvärt.

Monster Cable ROC Sport Freedom Wireless Pris vid test: 1790 kr.

Bästa pris just nu: 1485 kr