Komedi

7. Det regnar köttbullar

Vifta inte bort den här rullen som barnfilm bara för den animerade ytan – det här är Dreamworks allra starkaste film och fungerar lika bra för vuxna. Historien är simpel: en vetenskapsman har kommit på den strålande idén att förvandla regndroppar till mat, och snart är hela himlen fylld av hamburgare, köttbullar och godis. Föga förvånande går det hela snabbt överstyr. Charmigt, grymma röstskådespelare och riktigt skön humor.

Missa inte: De bästa filmerna på svenska Netflix just nu


Komedi

6. Kung Fu Hustle

Sugen på överdrivet utdragna kung fu-slagsmål kombinerat med en stor dos Bruce Lee-parodi? Då bör du leta upp Kung Fu Hustle, som med åren har fått något av en kultstatus i komedikretsar. Här är det inte tal om någon realism, istället håller allt från specialeffekter till humor en riktigt låg nivå.


Komedi

5. Kick-Ass

Pretentiösa superhjätefilmer där världens öde vilar i händerna på män i trikåer har vi sett till leda. Just därför känns Kick-Ass som en välbehövlig och frisk fläkt i genren. I denna historie försöker en vanlig kille axla rollen som superhjälte, bara för att överskuggas av en hårdnackad småtjej och hennes farsa – spelad av Nicolas Cage. Lyckas träffa precis rätt i sin ton, och är till skillnad från sin uppföljare helt klart värd att kolla på fler gånger.


Komedi

4. Borat

Nej, man ska förmodligen inte ta allas vår Sacha Baron Cohen allt för seriöst. Genom åren har han drivit med allt från modevärlden till hip hop-genren. I Borat tar han rollen som en reporter från Kazakstan, med uppdraget att dokumentera livet i USA. Det är naturligtvis som upplagt för kulturkrockar och under bältet-humor.


Komedi

3. Step Brothers

Will Farrell och John C. Reilly är två av våra absoluta favoriter, och när de båda får synas i samma film är det som upplagt för komediguld. Visst, handlingen är tramsig och alla skämt fungerar kanske inte lika bra, men överlag är det svårt att hålla sig för skratt när två vuxna män uppträder som barnrumpor och retar gallfeber på sina föräldrar.


Komedi

2. South Park: Bigger, Longer and Uncut

Få har väl missat superkända South Park, som vanligtvis gör slarvsylta av sina animerade konkurrenter The Simpsons och Family Guy. Filmen har en hel massa år på nacken, men fungerar fortfarande som en slags sammanfattning över vad South Park är och varför det är så roligt. Ett måste om du inte redan har sett!


Komedi

1. Clerks

Om vi snackar komediklassiker är 90-tals-rullen Clerks fortfarande svårslagen. Här får vi följa två uttråkade butiksbiträden och deras vardag. Det låter kanske inte så roligt, men dialogen är så välskriven att Clerks fortfarande håller grymt hög klass. Filmen innebar också genombrottet för Kevin Smith.