Ryktena går. Den här gången viskar de om att Sony har planer på att släppa en uppgraderad Playstation 4.5 med bättre hårdvara och stöd för spelande i 4K-upplösning, skriver Kotaku.

Missa inte: Microsoft vill slå ihop Xbox One och pc

Flera källor till sajten uppger att Sony har planer på att släppa en uppgraderad Playstation 4 med bättre GPU som tillåter spel och andra applikationer att arbeta snabbare så väl som öka den grafiska kapaciteten för spel till maskinen. Detta skulle bland annat förbättra konsolens chanser inom vr-marknaden såväl som göra det möjligt att spela i 4K. Något som Playstation 4 just nu bara har stöd för när det kommer till bild och video.

Det finns inga detaljer kring om nuvarande Playstation 4-ägare kommer kunna uppgradera sina konsoler på något sätt eller om de kommer behöva köpa en helt ny för att ta del av förbättringen. Enligt källorna skall Sony ha bjudit in folk för att prata om utvecklingen av den nya hårdvaran under årets Game Developers Conference i San Francisco.

Sony har sagt att de inte tänker kommentera uppgifterna. Läckan skall bestå av flera utvecklare som jobbar inom Sonys avdelning för Playstation.