De senaste dagarna har vi fått se en våg av bluffmejl som ser ut att komma från svenska företag och myndigheter. Har du fått mejl från Skatteverket, El-Giganten, Cdon eller Spotify gäller det att vara på sin vakt och inte lämna ut några kontouppgifter.

Vår testredaktör Mattias Inghe har tagit en närmare titt på nyheterna i Android N. Bland annat blir det enklare att hålla koll på hur mycket data de olika apparna använder sig av.

Ett allvarligt säkerhetshål har hittats i Stagefright, ett ramverk som används för att spela upp media i Android-baserade mobiltelefoner. Ett liknande hål täpptes till för bara några månader sedan.

Microsoft har startat utrullningen av Windows 10 Mobile till äldre modeller av Lumia. Observera att alla inte får tillgång till uppgraderingen på en gång.

Apropå Windows 10 har många datoranvändare upptäckt att operativsystemet har installerats mot deras vilja, något som har väckt irritation. Microsoft har tidigare lovat att inte tvinga på användare det nya systemet.

Sony sägs förbereda en uppgradering av Playstation 4 med bättre hårdvara och stöd för 4K-upplösning. När den nya modellen släpps är i skrivande stund oklart.

Konkurrenten Nintendo å sin sida fortsätter att fila på den kommande konsolen NX. Senaste nytt är att vi får se en helt ny handkontroll med inbyggd pekskärm.