Hyrule Warriors slog ned som en bomb vid lansering. Förhandssnacket präglades nämligen av ett simpelt avfärdande – ännu ett spel i den eviga Dynasty Warriors-serien. Men kritikerna kunde inte ha mer fel. Genom att införa element från The Legend of Zelda och samtidigt behålla grunden från sin förlaga levererade Tecmo Koei en Wii U-klassiker värd namnet. Och nu är det alltså dags för den bärbara debuten.

Missa inte: Goat Simulator: The Bundle - Getsamlingen bjuder på galen underhållning

Du spelar återigen som Link, seriens välkände huvudperson. Men till skillnad från alla andra sedvanliga The Legend of Zelda-spel slängs du direkt in i striden. Inga komplicerade bakgrundshistorier eller timslånga introduktioner – Dynasty Warriors-andan lyser konstant. Och framför allt; du är inte ensam. Genom dina äventyr runt Hyrule stöter du inte bara på gamla och nya bekantskaper från seriens repertoar, du kan även fritt välja att styra dessa istället för Link. Nytt för Legends är möjligheten att växla mellan karaktärer på momangen – ett välkommet inslag och något som definitivt höjer omspelningsvärdet.

Zelda

Möt Linkle, Zelda-seriens nya stjärna

Rent innehållsmässigt finns allt från Wii U-versionen representerat, inklusive de nedladdningsbara extratilläggen. Men lagom till Legends-utgåvan har Tecmo Koei utvecklat en rad nya karaktärer som ska rättfärdiga nysläppet. En av dessa är Linkle, tänkt att göra debut redan i Wii U-versionen men som skrotades av olika anledningar. Att beskriva karaktären som en ”kvinnlig Link” vore att göra henne stor orättvisa. Det enda som är gemensamt är det snarlika namnet och de gröna kläderna, annars bjuds vi på den mest unika karaktären i Hyrule Warrior hittills. Linkle slås nämligen med hjälp av dubbla armbortstar vilket öppnar upp för både distans- och närattacker – definitvt mer underhållande än det låter. Hon har dessutom förärats med en egen kampanj jämsides huvudhistorien som integrerats på ett smart sätt. Helt enkelt en briljant karaktär och höjdpunkten i spelet.

Linkle

Några som inte är lika övertygande är karaktärerna hämtade från Links tecknade äventyr The Wind Waker – piraten Tetra och kungen, tillika ”båten”, The King of Red Lions. Visst bjuder de på underhållande stridsstilar, men problematiken ligger snarare i estetiken. Att se dina vanliga karaktärer interagera med tecknade, superdeformerade jämlikar förmedlar inte visuell tillfredställelse någonstans. Och likadant när vi får spela i miljöerna hämtade från just The Wind Waker. Det ska inte missförstås – den tecknade stilen är snyggt återskapad. Den passar bara inte riktigt in i det övriga spelet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning