Boom är ett relativt nytt uppstartningsföretag som inte vill bygga vare sig appar, gadgets eller sociala nätverk. De vill bygga flygplan. Riktigt snabba sådana. Närmare bestämt håller Boom på att designa ett passagerarplan som skall kunna färdas i mer än två gånger ljudets hastighet. Om utvecklingen går som det skall skulle det innebära att planet skulle kunna flyga sträckan mellan London och New York på enbart tre och en halv timme, vilket är snäppet snabbare än vad Concord gjorde.

Företaget är just nu i ett tidigt stadie av plannering, utveckling och produktion och har som mål att ha sin första prototyp redo för flygning mot slutet av nästa år. Boom består för närvarande av 11 anställda som jobbat på sammanlagt över 30 olika flygplan och gjort allt från autopilotsystemet på Boeing 787, jetmotorer till stridsflyg och tagit fram flygdynamik för Spaceship Two.

Boom har redan väckt intresset hos Richard Branson och hans Virigin Group som har skrivit upp sig för tio plan till ett värde av cirka 20 miljarder kronor. Enligt Boom skall även en, ännu hemlig, Europeisk vara intresserad av ytterligare 15 plan vilket för upp totalsumman till nära på 50 miljarder kronor.

Märk väl att detta inte betyder att Virgin redan köpt planen men att de tänker göra det om alla löften kring dem infrias. Enligt Booms grundare, Blake School, skall Virigin Galactics rymdavdelning dessutom hjälpa Boom i arbetet att bygga och testa planen. Boom har däremot avböjt att kommentera om huruvida Virgin även bidrar med kapital till företaget som en del av avtalet, skriver Techcrunch.