Mercedes Mason från Linköping är med i en av USA:s största tv-serier
Spinoffen Fear the Walking Dead är en nästan lika stor framgång som The Walking Dead, som är USA:s största tv-serie sett till tittarsiffror. Men visste du att en av rollerna i zombieserien görs av en svenska?

Mercedes Mason

Mercedes Mason föddes i Linköping som Mercedes Masöhn. När hon var tolv år flyttade familjen från utkanten av Linköping till storstaden Chicago. Där inledde Mercedes tidigt en fotomodellkarriär som sedan övergick till skådespeleri. 33-åriga Mercedes Mason bor numera i Los Angeles med sin skådespelande make David Denman. Hon har under åren gjort inhopp i bland annat Chuck och NCIS: Los Angeles, och hade även en av huvudrollerna i den kortlivade Bones-spinoffen The Finder.

Rollen som Ofelia Salazar i Fear the Walking Dead är Mercedes Masons största hittills.

Den andra säsongen av Fear the Walking Dead har precis haft premiär på HBO Nordic. Läs vår recension här.

Eloise Joo är kusin med First Aid Kit-systrarna och spelar halv-alien i ny serie
Hunters är en ny Syfy-serie som skapats av Gale Ann Hurd (Fear the Walking Dead) och Natalie Chaidez (12 Monkeys). Serien är en hybrid mellan ett kriminaldrama och en sci fi-thriller och är inspirerad av Whitley Striebers bestseller Alien Hunter. I ett av avsnitten kommer 10-åriga svenskan Eloise Joo att dyka upp som Lily, ett Hunter-barn som är hälften människa och hälften alien.

Eloise

Eloise är kusin till Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit. Hon föddes på Nya Zeeland men bor sedan tre år i Sydney, Australien, tillsammans med sin familj. Trots sin ringa ålder har Eloise bland annat hunnit medverka i kortfilmen Spaghetti och i den populära tv-serien Love Child. Hon har också synts i reklamfilmer hemma i Australien.

Nu debuterar 10-åringen alltså i en amerikansk tv-serie. Hunters, som spelades in i Melbourne i Australien, har premiär på kanalen Syfy den 11 april. Någon svensk streamingtjänst har ännu inte förvärvat rättigheterna.