Tetris som film
Bild från en tidigare spoof på en Tetris-film

För ett par år sedan kom nyheten att det fanns planer på en Tetris-film. Hur absurt det än lät då meddelar nu Threshold Entertainment att produktionen ska börja, sedan 80 miljoner dollar har säkrats från bland annat Bruno Wu.

Producenter blir Larry Kasanoff på Threshold – känd bland annat för att ha producerat Mortal Kombat-filmen på 90-talet – och Bruno Wu, och filmen ska spelas in i Kina med huvudsakligen kinesiska skådespelare.

Maya Rogers på Blue Planet Software, som har hand om licensieringen av det välsålda spelet, kommenterade finansieringen av projektet så här:

– Precis som när du spelar spelet, alla bitar håller på att falla på plats för att skapa en episk sci-fi-thriller baserad på Tetris.

Resultaten för tidigare storproduktioner baserade på tv-spel har gått så där. Den senaste, Pixels med Adam Sandler i huvudrollen, var en hejdlös katastrof, så biopubliken lär förmodligen vara något skeptisk inför Tetris när och om den väl har premiär.

Om du är mer intresserad av själva spelet kan du spana in CTEC, eurpeiska mästerskapen i Tetris, som avgörs nu i helgen i Köpenhamn.