Sony MDR-AS600BT – Sporthörlurar med ljud i världsklass

Sony mdr-as600bt

Att Sony kan det här med hörlurar är ingen nyhet, utan något de bevisat gång på gång. Detta konstaterande för med sig höga förhoppningar varje gång vi får in en ny produkt, så även denna gång. MDR-AS600BT är IPX4-klassade, vilket innebär att de är stänktåliga, och känslan träningshörlurarna förmedlar är att de även tål en hel del stryk.

De är onekligen stora och ser ut att väga en hel del, men väl på plats känns de snarare fjäderlätta och väger in på ynka 21 gram. Passformen känns exemplarisk och bågarna för innerörat gör att de sitter på plats även ute i löparspåret. En mängd olika storlekar på både byglar och öronsnäckor medföljer. Bra!

Hörlurarna sammankopplas på traditionellt vis med en bluetooth-sökning i din mobil eller ännu snabbare via nfc. Oavsett val gå det snabbt och utan komplikationer. Den grymma passformen innebär en riktigt bra isolering och ljud utifrån stängs effektivt ute, vilket resulterar i utmärkta förhållanden för ett kanonljud.

Och det låter fantastiskt bra över hela registret. Detaljrikedomen går inte av för hackor och bas, mellanregister samt diskant är väl avvägda gentemot varandra för en dynamik i världsklass. På ena hörluren finns en så kallad

M3 rekommenderar

multifunktionsknapp som styr samtliga funktioner. Varje funktion har ett visst antal tryck, exempelvis så höjer du volymen genom ett snabbtryck för att sedan hålla inne det andra trycket. Smart, då du slipper en massa knappar att hålla reda på.
 

Sony levererar återigen. MDR-AS600BT är en fullträff som utan tvekan förtjänar ett högt betyg. Passform, komfort och ett riktigt bra ljud. Några egentliga svagheter finns inte utan är du ute efter ett par riktigt vassa träningshörlurar till ett riktigt attraktivt pris är detta onekligen ett intressant alternativ. 

plus

Ljudet
Smart multifunktions-knapp
IPX4-klassade
Pris

minus

Udda design som inte tilltalar alla

Betyg 10 av 10

Prisjakt

Fakta Sony MDR-AS600BT:

Pris: 650 kronor
Vikt: 21 gram
Batteritid: upp till 8,5 timmar
Laddningstid: Upp till 2,5 timmar
Frekvensomfång: 20 - 20000 Hz
Handsfreefunktion: Ja
Tillhörande app: Nej