Philips Metalix Pro Upbeat Wireless – Eleganta med hög kvalitetskänsla

Philips

Philips ställer upp med ett par helt nya Bluetooth-hörlurar, som i likhet med modellen från Skullcandy har en så kallad nackrem för extra stabilitet och som avlastar öronpropparna så att de sitter på plats även vid fysisk aktivitet.

Kvalitetskänslan är, jämfört med Skullcandy Ink’d, högre överlag och den glansiga beläggningen på kabinetten ger ett elegant intryck. Tre storlekar av silikonproppar medföljer och väl på plats sitter de tätt och stänger effektivt ute störande ljud. På den ena änden av nackbandet är funktionsknapparna placerade. De är tre till antalet och följer standardmönstret, det vill säga en för play/pause och två för volymkontroll och spårbyte.

Sammankopplingen sker traditionellt och efter att ”Philips SHB5950” dykt upp i bluetooth-menyn på din smartphone är det klart. Batteritiden på 7 timmar får enbart godkänt. De relativt feta ändarna på nackbandet borde ha kunnat rymma ett batteri med högre kapacitet. När det är dags för avlyssning blir vi inte besvikna. Volymresurser finns det gott om, och det går att dra på ordentligt. Ljudet är rent och detaljrikt, det enda vi saknar är lite mer djup i basen, som saknar den där riktiga tyngden.
 

Philips Metalix Pro ger ett stabilt men neutralt intryck. De sticker inte ut på något sätt, utan är ett vettigt köp med tanke på prislappen. Snyggt designade och med ett gummerat nackband som resulterar i en bra komfort.
 

plus

Helt ok ljud
Komfort och passform

minus

Saknar bettet i basljudet
Något vass diskant vid högre volymer

Betyg 7 av 10

Prisjakt

Fakta Philips Metalix Pro Upbeat Wireless:

Pris: 799 kronor
Vikt: 30 gram
Batteritid: upp till 7 timmar
Laddningstid: I.U
Frekvensomfång: 20 - 21000 Hz
Handsfreefunktion: Ja
Tillhörande app: Nej