Pokémon landmarks

8. Ju kändare landmärken, desto bättre Pokéstops

Pokéstops kan ge dig olika bra saker. Generellt så gäller också att ju kändare det faktiska landmärket är i verkligheten, desto bättre är också det Pokéstop som är beläget där och du kan få bättre saker.


Pokemon

9. Få inte panik om spelet kraschar

Du har säkert varit med om att Pokémon Go kraschar precis när du har fångat en Pokémon. Spelets servrar tycks ju vara ständig överbelastade, och spelet är därmed långt ifrån så stabilt som vi hade önskat. Men det finns ingen anledning att slita håret för det. Om du startar om appen och loggar in på nytt kommer du ha fångat monstret ändå, trots kraschen. I värsta fall kommer den Pokémon du var ute efter att dyka upp igen om du bara befinner dig på samma plats.


Pokemon

10. Leta Pokemons i parker
På tal om kända landmärken: Att spela Pokémon Go i en storstad är att föredra. Större städer betyder nämligen fler landmärken. Allra störst chans att fånga Pokémons kommer du förmodligen ha om du besöker en större park, gärna en sådan med både vattendrag, skogsområden och stora gräsytor. Parker brukar även ha flera Pokéstops, vilket gör att du inte riskerar att få slut på Pokéballs.

Pokemon

11. Jaga på natten

Jodå, en del Pokémon kan du bara fånga när solen har gått ner. En bra idé är alltså att bege dig ut senare på kvällen. Dessutom är servrarna sällan överbelastade på natten, vilket betyder att du kommer kunna jaga utan ständiga krascher.


Pokemon

12. Håll koll på radarn för att hitta Pokémon

Du har förmodligen märkt att din karaktär har en pulserande cirkel runt sig. Denna cirkel används för att känna av om du är tillräckligt nära exempelvis ett Pokéstop eller ett gym. Den känner också av om du är tillräckligt nära en Pokémon. Du behöver alltså inte gå till den specifika plats där du har upptäckt en Pokémon – om du upptäcker ett monster inom cirkeln ska det räcka med att du står still och väntar för att du ska kunna fånga den.


13. Använd specialföremål för att fånga sällsynta Pokémon

I Pokémon Go finns det en rad föremål som du antingen kan köpa i spelets affär eller hitta på Pokéstops. För att fånga sällsynta Pokémon med hög CP kommer inte dina normala Pokéballs att räcka – här behöver du istället mer kraftfulla bollar (Great och Ultra Balls). Dessa kan du med fördel kombinera med Razz Berries.


Pokemon

14. Vänta med att uppgradera dina Pokémon

Det kan vara frästande att använda Stardust och Candy för att göra dina Pokémon starkare redan när du börjar spela, men det är egentligen inte nödvändigt förrän långt senare i spelet. I takt med att du ökar i nivå kommer du ändå att hitta starkare Pokémon runt om i världen. Spara dina uppgraderingsföremål, du kommer behöva dem senare!

Pokémon Go Plus Pris vid test: 359 kr.

Bästa pris just nu: 395 kr