Pokemon teams

15. Nivå fem - nu börjar spelet på riktigt

Det är först när du har nått nivå fem som spelet tar fart på riktigt. När du nått denna nivå får du välja vilket lag du vill tillhöra (gul, blå, eller röd). När du har valt ett lag kan du börja utmana andra spelare från de andra lagen genom att slåss om de olika gym som finns på kartan. Ta över ett gym, ju längre du lyckas hålla det, desto fler bonussaker får du.


Pokemon

16. Lär dig slåss i gymmen

Striderna i Pokémon Go är ett kapitel för sig, och det kan verka svårt att besegra ett gym fullt av starka Pokémon. Men det finns faktiskt en rad olika knep som underlättar striderna. Det absolut bästa tipset är att ha koll på vilken typ av Pokémon som befinner sig i gymmet. Beroende på vilken klass din Pokémon har kommer den nämligen ha svårt för vissa typer, och lättare för andra.


Pokemon

17. Börja alltid med en dodge

Om du börjar en strid med att en dodge åt antingen höger eller vänster kommer du ha en större chans att få in en extra attack – särskilt om du slåss med lite mer kvicka Pokémon.


Pokemon

18. Slåss inte i gym innan du är tillräckligt stark

Okej, det här kan tyckas vara självklart men det är ändå något många missar. För att lyckas bör du kort och gott ha ett gäng starkare Pokémon i ditt lag, gärna sådana som har evolverat. Det gör du genom att ge dem candy och stardust.

Pokemon

19. Passa på att ta över neutrala gym

Om du inte är tillräckligt stark för att slåss i gym kan du ändå, med lite tur, ta över ett gym. Så snart ett rivaliserande lag har besegrats är gymmet neutralt, vilket betyder att vem som helst kan ta över det. Om du då är tillräckligt snabb kan du hinna placera ut någon av dina Pokémon i gymmet.

Pokemon


20. Se till att variera dina Pokémon

Att enbart placera en viss typ av Pokémon i ett gym är inte någon bra idé. Som vi tidigare tipsade om är nämligen vissa sorters Pokémon svagare mot vissa andra. Se till att ha en bra variation av Pokémon i gymmet, på så sätt kommer du göra det svårare för rivaliserande lag.21. Träna i gymmen – och höj prestigen

Den kan vara frestande att enbart leta efter nya gym att ta över, men det är inte en superbra strategi. Istället bör du fokusera på att stärka de gym som ditt lag har tagit över. För att göra detta på bästa sätt besöker du gymmet och väljer "Train". Om du gör detta kommer prestigen att öka i gymmet, vilket i slutändan påverkar hur många Pokémon som kan vara i gymmet samtidigt. Ju högre prestige desto svårare kommer rivaliserande lag ha att ta över det.

Pokémon Go Plus Pris vid test: 359 kr.

Bästa pris just nu: 395 kr