Pokemon

22. Kasta kurvade bollar

När du väl har lärt dig hur du fångar in Pokémon på bästa sätt är det dags för nästa steg: att få så mycket poäng som möjligt på dina kast. En så kallad "curveball" kastar du genom att hålla ditt finger på skärmen och snurra några varv. En lyckad sådan ger dig mer xp.

23. Töm din ryggsäck

Beroende på hur du spelar kommer du behöva olika föremål. Kort förklarat är det onödigt att gå runt med föremål som är till för strider om du främst är ute efter att leta nya Pokémon. För att tömma ryggsäcken går du till "items" och trycker på papperskorgen.

24. Grinda småpokémon

Pokemon Go

Pidgey, Weedle och Ratata. Spelets kanske minst sexiga Pokémon-trio får inte underskattas när det kommer till att levla snabbt. De två förstnämnda kräver nämligen bara 12 candies för att utvecklas till nästa steg. Vid det här laget har du nog koll på att varje ”evolve” ger dig 500 sköna XP! Go figure. Godisråttan Ratata kräver visserligen 25 candies för att utvecklas till Raticate, men finns i överflöd precis överallt.

Att fokus-samla på små, tråkiga fickmonster är inte det roligaste, men ses allmänt som det snabbaste sättet för att samla på sig erfarenhetspoäng. När Pókemon-lagret är fyllt till bredden med Pidgeys drar du på ett Lucky Egg och evolvar tills tummen blöder.

25. Gymma smart

Pokemon Go

En stor del av en höglevlad Pokémontränares vardag går åt till att slåss vid de olika gymmen. Genom att ta över och kontrollera dessa får du såväl Stardust som Pokécoins – två viktiga hörnstenar i ditt Pokemon Go-spelande. Här finns två olika taktiker att ta till sig:

1. Leta upp avlägsna gym.Ju mer ”off” gymmet ligger, desto mindre chans är det att någon detroniserar dig efter två minuter. Pokémon Go låter dig kvittera ut belöningar en gång per dygn, så det är en fördel om du håller gymmet så länge som möjligt. En kompis till redaktionen var på fjällvandring i Schweiz förra veckan och håller fortfarande ett litet by-gym där – fyra dagar senare. Nej, du behöver inte ta dig till Alperna för att hitta tillräckligt avlägsna gym, men spana gärna efter kyrkor och andra samlingsplatser när du roadtrippar på landsorten! Kuriosa: Världens mest oattraktiva gym uppges ligga i den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea.

2. Gymkriga så det ryker.En helt annan approach, som också visat sig vara effektiv i Stardust- och Pokécoin-samlandet. Hitta en plats där flera gym ryms inom springavstånd. Blitzkriega dig igenom en stadsdel eller två, gärna på natten, innan du checkar in i Store för att casha in en mångdubbelt större belöning. Varför nöja dig med den minsta lönenivån varje gång?

26. Prova hemliga Pokéstop-tricket

Flera källorrapporteraratt du får mer XP och tiokilometersägg genom att färdas i en så kallad Pokéstop-chain. Detta går helt enkelt ut på att besöka tio olika Pokéstops inom en halvtimme. Tiokilometersägg är en viktig ingrediens i ditt snabblevlar-recept, då de ökar chansen att du kläcker en helt ny Pokémon och därmed tjänar in ett helt lass med erfarenhetspoäng.

27. Handla klokt

Lägg inte dina surt förvärvade gym-pengar på värdsligheter som Pokéballs eller lockbeten – ta äggvägen i stället! Det vill säga; spendera alla pengar du tjänar på äggkläckningsmaskiner eller Lucky Eggs. Sträva efter att ha så många fulla inkubatorer samtidigt som möjligt, och promenera som en galning för att kläcka dem på löpande band. Köp för allt i världen inte på dig en större ryggsäck eller något annat som inte direkt påverkar ditt levlande på ett positivt sätt.

28. Leta upp nästen

Efter många och långa upptäcktsfärder är chansen stor att du stött på minst ett så kallat Pokémon-näste. Det kan bäst beskrivas som platser där en specifik Pokémon är särskilt vanligt förekommande – i större mängd än normalt. I USA finns flera samarbeten där spelarna tipsar och pekar ut olika nästen för varandra, men i Sverige är det lite knepigare.Kika in på Reddit regelbundet och kolla om någon upptäckt ett nytt näste i just din stad!

Pokémon Go Plus Pris vid test: 359 kr.

Bästa pris just nu: 395 kr