Pokémon Go-febern har lagt sig över Sverige, och därmed börjar rapporterna om Pokémon-spel som gått lite väl långt i sin jakt på nya monster att poppa upp. Och inte ens kungliga Solliden på Öland står säkert. Ölandsbladet rapporterar nämligen att ett larm kom in vid 01-tiden i natt efter att ett gäng okända män uppträtt misstänksamt utanför grindarna och upptäckts av övervakningskamerorna. När vakter ryckte ut visade det sig att det rörde sig om Pokémon-jägare som fått upp ett spår.

Missa inte: Stor guide: Kom igång med Pokémon Go – och här är tipsen som maxar spelet

– Inne på Solliden ska det finnas hur många pokémon som helst, därför kan grinden vid Kaffetorpet vara en bra plats, säger en av de bortkörda jägarna till Ölandsbladet.

– Det kom en uniformerad, beväpnad man, han hade pistol, och lyste oss rätt i ansiktet och frågade vad vi gjorde där. Vi svarade att vi spelade Pokémon Go och då sa han ”Om ni inte lämnar platsen nu ringer jag säkerhetspolisen, det här är ett skyddsobjekt.” Det sa han två gånger, han var lite sur.

Pokémon-jägarna fick därefter lämna Solliden. Polisen misstänker inte något brott men säger att det kunde tolkas som ett intrångsförsök.

– De får vistas där, men så fort det uppstår misstanke om något, som intrång, gör vi kontroller, säger Sven Stensson hos polisen till Ölandsbladet.