Pokémon Go

Missa inte vår nya Pokémon Go-tidning – ute nu!
Ladda hem på App Store
Ladda hem på Google Play

Idag har Niantic rullat ut en uppdatering av Pokémon Go för både IOS och Android, som ska fixa många buggar, uppdatera en del gränssnittsdetaljer, och göra fighter i ”Pokégym” mer balanserade. Dessutom får du möjlighet att göra om din avatar i spelet.

Men nyheten många spelare redan talar om är att systemet för att hitta Pokémon i närheten av dig har gjorts om. När spelet släpptes var det tänkt att små fotavtryck under ikonerna skulle visa hur nära du var en viss Pokémon, men den funktionen har varit väldigt buggig.

Istället för att fixa buggarna – vilket kanske inte gick, om det handlade om extrem belastning på servrarna – har Niantic tagit bort funktionen. Numera visas närliggande Pokémon bara som ikoner, utan någon indikation på hur nära de faktiskt är.

Enligt The Telegraph har uppdatering även nollställt hundratals användares konton. När de loggade in efter uppdateringen var de tillbaka på nivå 1, och många har klagat på Niantic på Twitter. 

Uppdatering: Pokémon Go bemöter (sent om sider) kritiken på Facebook och försäkrar användarna om att deras speldata inte alls gått förlorad. För de flesta som drabbats av level 1-panik verkar det i stället röra sig om trassel med mejlkontona. IOS-användare hittar en potentiell lösning här.