Att jaga ifatt Pokémon i det populära mobilspelet Pokémon Go har varit en riktig utmaning från dag ett. Och flera av de tredjepartstjänster som tagits fram av utvecklare för att underlätta spårningen har under de senaste dagarna tvingats upphöra med verksamheten. I kombination med att spelets redan dåliga inbyggda spårning försämrades i den senaste uppdateringen har detta skapat raseri hos Pokémontränare över hela världen.

Pokemon Go

Vad är det egentligen som hänt, och varför? På sin officiella Facebooksida väljer nu Pokémon Go-teamet att ge förklaringen.

"Vi har begränsat åtkomsten för de tredjepartstjänster som störde oss i arbetet med att upprätthålla kvalitén på spelet och att släppa Pokémon Go i fler länder" står det bland annat i kommunikén, där man också lovar att arbeta med förbättringar i spelets integrerade spårningsfunktion.

Länder som Brasilien står nu på tur för att ta del av spelet, men otåligheten växer. I dagarna hackades exempelvis Niantic-chefen John Hankes Twitterkonto i syfte att skynda på lanseringen i det sydamerikanska landet. 

"Att rulla ut Pokemon Go i hela världen har visat sig vara en...intressant...utmaning" står att läsa i Facebook-inlägget.

Nej, det är sannerligen inte lätt att vara Pokémon Go-utvecklare i dessa bråda dagar.