Det är ingen bra idé att köra bil och jaga Pokémon samtidigt, tycker Niantic. I den senaste uppdateringen av spelet medföljer nämligen en funktion som säger ifrån när du färdas för snabbt. Detta sker i form av en pop-up-ruta där du måste bekräfta att du inte kör bil för att kunna fortsätta spela. Det vanebildande spelet har redan beskyllts för att ha orsakat flertalet bilolyckor, och sedan tidigare har vi mötts av orden "Spela inte Pokémon Go när du kör" vid uppstart av spelet.

Missa inte vår nya Pokémon Go-tidning – ute nu!
Ladda hem på App Store
Ladda hem på Google Play

Stor guide: Tipsen som gör dig till mästartränare i Pokémon Go

En annan, mer välkommen, nyhet är att batterisparläget är tillbaka i IOS. Funktionen togs bort i samband med den första stora uppdateringen av Pokémon Go för drygt två veckor sedan, men har nu alltså lagats.

Pokemon Go

Annars rör det sig mest om mindre uppdateringar och fixar. Det har till exempel blivit lättare att kasta curveballs och du kan ändra ditt tränarnamn en gång. Niantic uppges även experimentera med en ny spårningsfunktion, och ett litet antal användare ska redan ha fått ta del av den. Dessa har möjlighet att se vilka Pokémon som nyligen synts till vid närliggande Pokéstops under vinjetten "Nearby". Vi andra får nöja oss med lite fint gräs bakom monstren (se bild ovan.)