Acer har utannonserat en riktig skruvboll för att konkurrera inom den aggressiva marknaden för spellaptops: Marknadens första laptop med böjd skärm.

Missa inte: Rekord! Här är marknadens tunnaste laptop

Den böjda skärmen är då en 21-tummare med 2560 x 1080 IPS, ett brett färgspektra och generösa vyvinklar som utlovar en djupt absorberande spelupplevelse. På det har laptopen dessutom Nvidia Freesync och dubbla Nvidia Geforce GTX 1080 grafikkort vilket gör den till ett riktigt kraftmonster.

En annan nyhet är att datorns Kaby Lake-processor med Intels sjundegenerationens-chip, som utannonserades så sent som förra veckan. Om än att det ännu är oklart exakt vilket chip som Predator 21 X kommer att använda.

Med allt detta under huven är det kanske inte heller överraskande att laptopen också kommer med hela fem kylfläktar.

Som extra bonus får Predator 21 X eyetracking-teknik signerad Tobii. I spelsammanhang kan funktionen låta dig söka igenom en miljö eller sikta ett vapen bara genom att rikta blicken.

Och självfallet vore det inte en riktig gaminglaptop om den inte också hade ett fullt mekaniskt tangentbord, ett Cherry MX, med programmeringsbart ljus för samtliga tangenter.

Predator 21 X är planerad att släppas under första kvartalet 2017. Pris och vikt är ännu okänt men i båda fallen lär svaret vara: mycket.