Tesla må just nu leda industrin vad gäller solenergi med sin sammanslagning med Solarcity. En av deras ryktade uppfinningar är ett soltak. Alltså ett faktiskt tak som fungerar som en solpanel.

Företaget Solarwindow har dock planer på att ta konceptet ännu längre och presenterade nyligen att de jobbar på transparenta solcellar som kan ersätta dagens fönster.


Solarwindow är särskilt intresserade av marknaden för skyskrapor som i dag konsumerar 40 procent av dagens elektricitet i USA. Företaget förutspår att deras nya teknologi skulle kunna dra ner energibehovet för 5 miljoner amerikanska skyskrapor med 50 procent och att teknologin skulle ge 50 gånger mer energi än ett tak gjort av solceller. 

Solarwindows teknologi är baserat på ett tidigare vätskebaserat överdrag från företaget som kan appliceras på fönster och göra om dem till solpaneler. Den utvecklade teknologin kommer istället att komma som färdiga glas som kan fästas på existerande fönster. 

Företaget har än så länge inte presenterat några datum eller mer detaljerad information gällande teknologin men lovar att berätta mer i framtiden.