När Elon Musk utannonserade den hårdvara som kommer göra att alla Tesla-bilar kan gå på autopilot, så passade han även på att ge en känga till media. Han menar att tidningarnas rapportering om autopilot-krascher bidrar till att folk dör, skriver Electrek.

Enligt Elon Musk gör den negativa rapporteringen att konsumenterna drar sig för att köpa en bil med tekniken, vilket i längden gör att fler kommer att dö i trafiken.

Så här sa han, bland annat:

"En sak jag borde nämna här är att all negativ rapportering om autopilot-krascher har varit rätt stötande för mig. De olyckorna existerar knappt och kan inte jämföras med de 1,2 miljoner människor som dör varje år i manuella krascher. Jag tycker inte att detta reflekteras i media. Nej, det gör det inte. Man behöver närma sig detta försiktigt för om man skriver negativa artiklar om så undviker folk att köpa självkörande bilar, och då dödar man folk."

Frågan som utlöste ilskan handlade om försäkringar ifall en självkörande bil kraschar, och om Tesla skulle stå för kostnaden eller ej. Även detta bemötte Elon Musk innan han raljerade om medias ansvar:

”Jag tror att det är upp till den individuella försäkringen. Om det skulle ske en krasch till följd av vår design, då skulle vi så klart ta vårt ansvar. Men jag tror att du behöver se på självkörande bilar som du ser på en hiss i en byggnad. Skapar hisstillverkare försäkringar för deras hissar världen över? Nej, det gör de inte”.

Som kuriosa ska det nämnas att efter över 370 00 000 kilometer på autopilot, så har bara ett dödsfall i en Tesla bekräftats efter att systemet aktiverats. Detta innebär heller inte att det var systemet som orsakade olyckan, vilket många medier rapporterat. Och det är det som verkar störa Elon Musk.