Halloween i Pokémon Go

Från och med idag och fram till 1 november håller Niantic ett Halloween-event i Pokémon Go. Det är första gången företaget håller ett liknande event eller tema i spelet, och det ska bli intressant att se om det kan locka tillbaka några av de spelare som har slutat sedan Pokémon-febern i somras.

Halloween-temat innebär rent praktiskt att spelet har många fler av följande monster: Drowzee, Hypno, Ghastly, Haunter, Gengar, Golbat och Zubat. Dessutom får du dubbelt så mycket godis när du fångar monster, och när du skickar onödiga monster till professorn.

Men för de som fortfarande har en och annan envis Pokémon kvar att hitta innan Pokédexen är fylld är kanske den bästa detaljen att Buddy-systemet, där du kan utse en viss Pokémon till din följeslagare, ger hela fyra gånger så mycket godis. Om du i vanliga fall behöver gå 3 kilometer för en godis räcker det nu alltså med 750 meter.

Niantics tanke kanske är att hjälpa alla godisätande Halloweenfirare att förbränna alla extra kalorier med extra långa promenader.