Tidigare i veckan blev vr-glasögonen utsedda till årets julklapp, något som väckte starka reaktioner hos M3:s chefredaktör Mikael Lindkvist. Otillgängligheten är fortfarande en faktor som försvårar för ordentliga vr-produkter att hitta in i vardagsrummen, men det finns andra intressanta marknader där teknikens potential är minst sagt enorm.

Företaget Vue Technologie har exempelvis jobbat fram ett digitalt, vr-kompatibelt "löpband" som låter dig gå, springa, huka dig och sitta allt vad du orkar. Den skrymmande produkten ska kosta 700 dollar att importera från Kina och stödjer såväl Oculus Rift som HTC Vive, och kräver särskilda skor (inkluderade) för att kunna köras.

Anders Wollner: Därför riskerar vr att bli en historisk teknikflopp

Både nya vr-spel och äldre sådana som fått stöd tillagt i efterhand ska fungera med enheten. I videon ovan syns exempelvis hur det går till att spela Alien: Isolation i Oculus Rift. En viss fördröjning verkar uppstå vid flera tillfällen, vilket skvallrar om att tekniken inte riktigt verkar sitta till hundra procent ännu.

Vue VR Omni Directional Treadmill må se ut som något hämtat ur en fruktansvärt tvivelaktig science fiction-rulle från 80-talet, men är det inte rätt häftigt ändå? Det är kittlande att leka med tanken på ett fps-gym för gamers, men även arkadhallarna borde kasta både ett och två intresserade ögon på Vue VR, som hävdar att de första enheterna börjar skeppas i mars nästa år.