Evernote

Uppdatering 2016-12-16:
Gårdagens nyhet åtföljdes av massiv kritik, vilket fått Evernote att göra helt om i sin integritetspolicy. I ett blogginlägg ber företagets vd, Chris O' Neill användarna om ursäkt. "Vi har klantat oss", skriver han bland annat, och försäkrar om att företaget även i fortsättningen kommer sätta sina användares integritet i främsta rummet. För att datainsamlingen ska kunna utföras av Evernotes anställda måste ett godkännande ges av användaren i appens inställningar. 


I går, 15 december:
Den 23 januari träder Evernotes nya integritetsavtal i kraft, och är det någon gång vi är glada att det finns människor som lusläser teknikföretagens snåriga avtal så är det nu.

Chocken: En miljard Yahoo-konton stals av hackare

Evernote har nämligen lagt till en klausul som ger företagets anställda rätt att läsa alla anteckningar i hela systemet, med undantag för Evernote Business-kunder vars administratörer kan välja bort övervakningen.

Avsikten med att kunna läsa användares anteckningar är att kunna hjälpa Evernotes maskininlärningsalgoritmer att bli bättre, vilket blir mycket lättare om utvecklare kan se hur träffsäkra algoritmerna är med egna ögon. Och trots att du kan välja att inte använda den artificiella intelligensen kan du som enskild användare inte stoppa Evernote-anställda från att läsa dina anteckningar.

Om du ändå vill fortsätta använda Evernote kan du kryptera texten i enskilda anteckningar, men då kan du bara läsa dem i Evernote-appen på den mobil du använde för att kryptera. Dessutom krypteras inte bilagor som bilder och ljud.

Missa inte: Nytt bedrägeri sprider sig på Facebook – lockar med nakenfilmer på kändisar