Du kanske har tröttnat på IOS begränsningar eller Iphones oinspirerande design, och vill prova lyckan med Android. Till en början kommer du vara upptagen med att upptäcka alla häftiga funktioner du har saknat på Iphone som du nu kan leka med. Men efter att första lyckoruset har lagt sig kommer du upptäcka att det ändå var en del som var väldigt bra på IOS och saknas på andra sidan.

Blogg: Iphone-galningen byter till Samsung Galaxy S7 – "Helt fantastisk!"

Här är de sex bästa funktionerna som bara finns på IOS. Vi kikar också på några alternativ för att ersätta dem med tredjepartsappar.

Läsläget i Safari

Läsläget i Safari

Om du försöker läsa en artikel på en webbplats som är anpassad för dator eller bara full av onödigt krafs som stör läsupplevelsen har Safari ett smart knep. Aktivera Läsläge så försvinner allt utom rubrik, brödtext och bilder. Du kan även ändra typsnitt och byta till nattläge.

Chrome har ingen motsvarighet. Appen erbjuder sig ibland att formatera om datoranpassade sajter men det är inte alls lika effektivt eller konsekvent.

Lösningen: Installera en app som Instapaper eller Pocket och använda Dela-knappen för att skicka artikeln du vill läsa till appen i fråga. De här läsapparna kan formatera om och göra vilka sajter som helst mer lättlästa. Ett annat alternativ är att byta webbläsare helt och hållet till exempelvis Firefox som redan har läsläge.

Test: Så bra är Pixel XL – Googles nya flaggskeppsmobil

Reachability

Reachability

När Apple släppte Iphone 6 och Iphone 6 Plus ingick en ny smart funktion för att hjälpa dig använda telefonen enhänt. Dubbelklicka lite lätt på hemknappen så flyttas innehållet på skärmen ner halvvägs mot botten och du kommer åt allt med tummen. För de som gillar det är det en funktion som verkligen kan saknas på stora Android-mobiler som inte har något liknande.

Lösning: Hör av dig omedelbart om du har hittat något!

Så får du din mobil att (nästan) förvandlas till en ny Google Pixel

Superjämn skrollning

Superjämn skrollning

Vi har använt och testat många Android-telefoner under åren – en del billiga, andra i Iphones prisklass eller rent av dyrare – och är det något vi upptäckt så är det att skrollning, speciellt på webben, inte riktigt flyter som det ska.

Det kanske är Apples utvecklare som verkligen har hittat exakt rätt balans för skrollning på pekskärm, eller så har vi vant oss vid IOS och har svårt att lära om. Oavsett vilket kommer du som byter från Iphone förmodligen att lägga märke till det.

Lösning: Försök träna om din hjärna till att acceptera Androids ”annorlunda” känsla.