Trots att HUI Reseach utsåg vr-glasögonen till årets julklapp 2016 –
och i sin motivering beskrev 2016 som året då "gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut" – tycks det inte ha blivit någon storsäljare.

Krönika: "Pinsamt HUI – valet av årets julklapp visar på okunskap"

Prisjämförelsetjänsten Prisjakt har tagit fram siffror på antalet klick från prisjakt.nu till landets e-handlare, och där finns istället en annan solklar vinnare (*trumvirvel*): Hörlurar!

Intresset för lurar har varit stort under året, vilket också vi på M3 märkt av. Kategorin hörlurar fick på Prisjakt 700% fler klick än kategorin vr-glasögon, vilket gör att Prisjakt väljer att kalla hörluren för Årets riktiga julklapp.

Köpguide: Kryssa rätt bland mellandagsreorna – Så väljer du rätt hörlurar

Någon totalflopp har dock vr-glasögonen inte varit, tror Prisjakts Sverigechef Carl Vult von Steyern.

– Att hörlurar blev Årets riktiga julklapp är inte förvånande då teknikprylar alltid är populära inför jul och just hörlurar går att finna i många varianter och prisklasser, säger Carl Vult von Steyern i ett pressmeddelande. Däremot kan man fråga sig om det verkligen handlar om en VR-flopp eller inte. Populära Playstation VR har varit slut hos leverantör sedan lanseringen i höstas, så möjligen är det inte ett ointresse som resultatet visar, utan snarare en brist på tillgång.

Missa inte: Se upp i mellandagsrean! Så genomskådar du 4 fula rea-bluffar