Bose klippte sladdarna i våras. Nu hakar fler tillverkare på tåget. En av dem är Harman-ägda AKG, som kommer med en trådlös version av sina N60 NC-hörlurar. Just sladden var en av anledningarna till att dessa hörlurar fick ett högst mediokert betyg av oss när vi testade dem 2015, så det ska bli intressant att ge dem en andra chans.

– Den aktiva brusreduceringstekniken främjar reseupplevelsen ytterligare genom att minska störande ljud som vi är vana vid att höra på ett plan, tåg eller i en bil, säger Michael Mauser, President för Lifestyle Audio Division på Harman, i ett pressmeddelande.

Här är årets bästa hörlurar: Stort test av 19 modeller – fyra får full pott

Ett behändigt, hopvikbart format, 30 timmars batteritid och en speciell flygplansadapter med förvaringsetui ska sälja in de nya N60 NC-lurarna, som helt uppenbart är framtagna med flygresenärer i åtanke.

– Som alla erfarna resenärer vet så räknas varje millimeter när resväskan packas. AKG N60 NC Wireless är en bekväm följeslagare på resan på grund av sin lätta vikt och sladdlösa design vilket optimerar mobilitet, säger Michael Mauser.

AKG N60 NC Pris vid test: 1690 kr.

Bästa pris just nu: 2079 kr