Witcher 3 på Macbook Air?!

Saknar din dator den där extra kraften som behövs för att kunna spela riktiga spel? Många bärbara framför allt är alldeles för mjäkiga för att mäkta med moderna spel med allt utom katastrofala inställningar. Det gäller inte minst Apples Macbook, Macbook Air och lilla Macbook Pro (15-tummaren klarar åtminstone ett och annat). Macanvändare har dessutom problemet att många spel aldrig släpps för Mac OS.

Det problemet kan du snart kringgå utan att behöva köpa en ny dator, tack vare Nvidias Geforce Now. Det är en streamingtjänst med vilken du kan spela krävande spel på vilken mesig dator som helst, och allt du behöver är en snabb internetuppkoppling.

25 dollar ger dig 20 timmars spel med ett Geforce GTX 1060 eller 10 timmar med GTX 1080. Ganska dyr underhållning alltså, men om du spelar några timmar i veckan blir det ett par tusenlappar om året vilket ändå kan vara billigare än en fet speldator (som du dessutom måste ha plats för).

Den stora frågan är så klart: Hur bra funkar det då? Vi har testat!

I Nvidias demolokal kunde vi prova både Witcher 3 på en Macbook Air och Rise of the Tomb Raider på en Imac. Det föregående fick vi några minuter med, och det flöt på perfekt.