LG G6

Klockan 12 den 26 februari bör plitas ned i kalendern för den som vill veta allt om LG:s kommande flaggskeppstelefon G6. Det koreanska företaget har precis skickat ut en inbjudan, titulerad "See more, play more", till journalisterna. Som väntat sammanfaller lanseringen med mobilmässan MWC i Barcelona, och M3 kommer naturligtvis vara på plats för en närmare titt.

Vad kan vi vänta oss, då? Det mest uppseendeväckande är att G6 inte kommer ha en vanlig 16:9-skärm utan byta till 18:9 – eller 2:1 som det vanligtvis kallas. Skärmen blir också 30 procent effektivare, 10 procent ljusare utomhus, och får smalare ram. Detta tycker vi oss även kunna skönja i raderna "See more, Play more" Det modulära koncept som användes i G5 verkar skrotas helt om vi ska tro rykteskvarnen.

Upplösningen blir 2880x1440, men det är okänt hur företaget planerar att använda den extra ytan. Andra heta rykten handlar om att G6 kan utrustas med Android 7.0 Nougat, ett Snapdragon 830-chipset och kanske, kanske få en baksida av glas och stöd för trådlös laddning.