BMW visade på CES-mässan i Las Vegas upp företagets vision om hur interiören kommer se ut i framtiden. Det ligger ett par cykler fram, men om 10-15 år kan vi nog se liknande lösningar som denna läckra miljö.

Missa inte: Våga släppa ratten! Vi tar en tur i BMWs självkörande bil

Framtiden

Konstant uppkoppling är givet och instrumentpanelen har flyttats fram rejält. Detta innebär att rent fysiskt nå knappar och reglage inte är möjligt. Därför har man här ett hologram som syns från förarplatsen och som du pekar mot med fingret. För att du ska få en känsla av ett knapptryck används ultraljud som blixtsnabb bekräftar ditt val. Det känns som en luftpuff och fungerar riktigt bra. Information, i olika form, går även att flytta fram till den främre skärmen så att alla i bilen kan ta del av, exempelvis ett inkommande samtal.

Framtiden

Varje stål har inbyggda högtalare för individuellt lyssnade. Tekniken liknar den i brusreducerande lurar och neutraliserar ljudet från de övriga stolarna högtalare effektivt. Givetvis finns en rad möjligheter för de åkande där bak med en stor skärm som glidande åker upp och ner från taket. Kanske är det så här framtidens bilinteriör ser ut?