Den 9 februari släpper Google Android Wear 2.0, och enligt en rapport från Venturebeats Evan Bliss ackompanjeras lanseringen av ett par klockor signerade LG. De två företagen uppges jobba på två varianter under benämningarna Sport och Style.

LG-klockor med Android Wear
Foto: VenturebeatLG:s nya klockor med Android Wear 2.0 uppges komma i två storlekar.

Jättetest: Nio smartklockor för den digitala handleden

Den senare ska vara ämnad för folk med smalare handleder, med en urtavla i 1.2-tumsstorleken och en upplösning på 360x360 pixlar. Den större Sport-modellen uppges mäta 1.38 tum och få en upplösning på 480x480 pixlar. I minnesväg verkar vi landa på 512 respektive 768 MB och batterimässigt på 240 och 430 mAh.

Mattias Inghe: "Tekniken för smarta klockor utvecklas i snigelfart"

De båda klockorna ska, enligt Bliss, vara relativt tjocka och klumpiga. Sport förväntas mäta 14.2 millimeter och Style 10.8 millimeter – att jämföra med Samsungs bautabjässe Gear S3 som mäter 12.9 millimeter i tjocklek. Vidare kan vi nämna att Apple Watch Series 2 är på 11.4 millimeter. De båda LG-klockorna ska levereras med bluetoothg och wifi, och den tjockare Sport-modellen får dessutom plats med saker som gps och nfc.

Till Sport och Style ska även en kollektion med utbytbara armband lanseras. Den större klockan kommer att kunna köpas i titan och mörkblått utförande, medan den mindre uppges få valmöjligheterna titan, silver och *trumvirvel* rose gold. Det finns ännu inga uppgifter om pris och tillgänglighet.

IDG News