Motordelen på CES-mässan fortsätter att växa och i stort sett samtliga tillverkare har börjat få upp ögonen för Las Vegas, åtminstone när det skall presenteras ny spännande teknik i form av autonom körning och andra framtidslösningar. De stora tillverkarna fanns på plats och det var i stort sett bara Audi som inte hade en egen monter i år. 

Missa inte: Sex heta trender (och en besvikelse) från årets största teknikmässa

Chrysler Portal

Chrysler Portal

Chrysler Portal är ett koncept ger en fingervisning om hur märkets självkörande elbilar kommer att se ut i framtiden. Sjukt snygg design med skjutdörrar på samtliga platser och massor av framtidsteknik. I ren effekt pratades det om runt 500 hästkrafter och batteripacket på 100 kWh ska ge en räckvidd på runt 40 mil.

Missa inte: Därför är CES-mässan fortfarande relevant - trots bristen på kioskvältare


Faraday Future FF 91 

Faraday Future FF 91

Hur cool som helst och världens just nu snabbaste elbil när det gäller acceleration: 0-100 på hisnande 2,4 sekunder. Några handtag finns inte på bilen, dörrarna öppnas med hjälp av ansiktsigenkänning. Förutom att den skall vara självkörande (exakt hur framgick inte) ska den kunna hitta lediga parkeringsplatser och parkerar själv. Man skulle kunna tro att detta är en konceptbil men faktum är att FF 92 är en produktionsklar bil och första leveransen är utlovad till någon gång under 2018.


BMW HoloActive Touch interior concept

BMW HoloActive Touch interior concept

Förutom självstorskörande bilar visade BMW upp sitt framtidskoncept för hur interiören kommer se ut om några år. Den stora grejen är att touchkontrollen ersatts av ett hologram, som med hjälp av ultraljud ger ett visst motstånd i fingret för att bekräfta dina val. Riktigt coolt! Här kan du läsa mer om konceptet när vi på M3 fick kliva in i framtidsbilen.

Nästa sida: Fler bilnyheter (och en självbalanserande motorcykel)

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning