2016 var ett minst sagt svalt år för surfplattorna, men kanske får vi snart se en ljusning på den fronten. Enligt uppgifter från sydkoreanska Naver News förbereder sig Samsung för att släppa en ny version av plattan Galaxy Tab S. Detta skulle i så fall vara den första uppdateringen i företagets premiumsegment för Androidplattor på nästan ett och ett halvt år.

Galaxy Tab S2
Galaxy Tab S2 fick en 8:a i betyg när vi testade den i september 2015.

Vi får ju som bekant inte stifta bekantskap med Galaxy S8 på MWC-mässan i februari, men de nya uppgifterna pekar åtminstone på att Samsung inte kommer att dyka upp tomhänta i Barcelona. Enligt Naver News kommer den nya Tab S-plattan att bli Samsungs största lansering på mässan, och väntas bli en betydande uppgradering från den åldrande S2-modellen.

Måtten uppges landa i samma nivå som den större av de två 2015-modellerna – en 9.6-tumsskärm och en upplösning på 2048x1536 för att vara exakt. Under huven väntar vi oss finna en Snapdragon 820-processor, en 12-megapixelkamera där bak och en 5-megapixelvariant på framsidan. Även det blir en uppgradering från S2:an, som kom med 8 respektive 2 megapixel. Själva chassit lär bli tunnare än hos föregångaren som ligger på 5.6 millimeter.

Naver News säger sig också sitta på prisuppgifterna, och anger motsvarande 5 200 kronor som riktlinje. Vi kommer att befinna oss på plats under MWC för en intensiv kläm-och-känn-session om dessa uppgifter visar sig stämma!

IDG News