Att små enheter som sitter inne i örat inte kan mäta sig med on- eller over ear-lurar är rent nonsens, det vet ni vid det här laget. Det handlar helt enkelt om hur bra komponenter tillverkarna lyckas klämma in i de små kabinetten. Samt passformen, som är en kritisk parameter när det kommer till just in ear-hörlurar.

Bose QC30

Men det sagt är det extra spännande att klämma på Bose Quiet Control 30. Tillverkaren har skapat en smidig lösning för dig som vill resa lätt som samtidigt vill kunna stänga ute störande ljud. Quiet Control 30 är nämligen utrustade med brusreducerande teknik, något vi vet Bose är duktiga på sedan tidigare.

Den trådlösa konstruktionen innefattar en bygel som ligger över nacken och som rymmer all teknik. Den avlastar sladdarna som går upp till öronsnäckorna, vilket gör att de sitter på plats även när du är i rörelse.

Det medföljer tre storlekar av pluggar i silikon, som även består av en liten vinge för att fixare hörluren ytterligare i örat. Att byta ut dessa är enkelt men de är ömtåliga och går lätt sönder, något vi bittert får erfara när vi provar ut storlekarna.

Brusreduceringen riktigt bra

På högra sidan av bygeln finns ström- och bluetooth-knappen. Denna hålls inne ett par sekunder första gången du skall använda lurarna. Från bygeln löper de två signalkablarna upp till öronsnäckorna. På den ena sitter fjärrkontrollen som har totalt fem knappar: reglage för volymen samt en multifunktionskapp med vilken du startat och pausar musiken, byter spår samt svarar och avslutar samtal med.

Till en början är det svårt att veta vilken knapp som gör vad utan att se fjärrkontrollen, men med tiden blir det lättare och lättare. På sidan finns de resterande två, och med dessa ställer du in nivån på brusreduceringen. Och det är här magin sätter igång. Med funktionen avstäng hör du i stort sett allt omgivande ljud, vilket kan vara bra om du samtalar med någon eller vill kunna uppmärksamma trafiken eller liknande. Steppar vi upp till maxläget blir det i det närmaste knäpptyst. Helt suveränt om du vill slumra in på planet eller tåget. De flesta inställningarna kan även göras via den dedikerade appen.

Bose QC30
Grym passform - med tipparna kräver varsam hantering...

Tyvärr blir vi lite besvikna på ljudkvaliteten – som inte når samma höga nivå som brusreduceringen. Den är absolut inte dålig, men med tanke på prislappen förväntar vi oss mer. Basljudet och mellanregistret är kraftfullt och detaljerat, men de höga tonerna lämnar en del att önska och har en lite ”burkig” karaktär. Dessutom noterar vi en viss störande distorsion när vi drar på lite. Återigen, men tanke på pris och vad vi är vana med när det gäller Bose, blir det lite av ett antiklimax när det gäller ljudkvaliteten.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Bose QuietControl 30 Pris vid test: 2529 kr.

Bästa pris just nu: 2990 kr