En fabrik i kinesiska Dongguan har fått se sin produktion öka explosionsartat efter att fabriken ersatte 90 procent av sin arbetsstryka med robotar, rapporterar Zmescience.

Missa inte: Så stort hot mot mänskligheten utgör artificiell intelligens

Changying Precision Technology Company som tillverkar mobiltelefoner använder sig av en automatisk produktionslinje och tidigare hade fabriken 650 anställda. Nu behövs bara 60 personer för hela jobbet, resten tar robotarna hand om. I framtiden är tanken att antalet anställda ska sänkas till bara 20 stycken säger chefen Luo Weiqiang.

Trots den minskade personalen har robotarna sett till att produktionen ökat med hela 250 procent samtidigt som antalet defekta produkter också sjunkit med 80 procent.

Övergången från mänsklig personal till robotar är en trend vi kan komma att se mycket mer i framtiden allt eftersom flera stora företag, så som Adidas, nu börjar satsar mer på robotar i sina fabriker.

I samband med att robotar och artificiell intelligens blir allt mer kapabla spås de i framtiden ta över alla möjliga jobb från telefonförsäljare och butikspersonal till slaktare, murare, skatteindrivare och många, många fler.