Under amerikanska valet fick Facebook en hel del kritik för att de lät falska nyheter florera på sin sajt. Många menade att nyhetstexterna påverkade valets utgång, vilket ledde till att sociala medier-jätten skapade ett filtet mot just ”fake news”. Nu rapporterar Reuters att filtret kommer till Frankrike lagom innan presidentvalet senare i år.

Läs också: Facebooks verktyg för att ta död på fejknyheter kommer till Europa

Facebook kommer att jobba med åtta franska mediapartners för att kontrollera fakta och få bort nyhetstexter som rapporteras av användarna. Enligt en av dessa partners – Le Monde – är det samma typ av system som återfinns i USA och i Tyskland. Övriga partners är Agence France-Presse (AFP), BFM-TV, Franceinfo, France Médias Monde, L’Express, Libération, and 20 Minutes.

Läs också: 6 enkla knep för att undvika att framstå som en idiot på Facebook

Om en artikel rapporteras som fejk av användare kommer den skickas vidare till en portal som alla åtta mediepartners har tillgång till för granskning. Om åtminstone två företag bekräftar den som falsk, med länkar som bevis, kommer nyheten att förses med en varning som användarna ser innan de delar den. Även reklam som rör nyheten förbjuds.