Rymdföretaget Spacex planerar för att avfyra sina återanvändningsbara Falcon 9-raketer så ofta som varannan till var tredje vecka under 2017. Det är företagets mest frekventa avfyrningsschema sedan den första uppskjutningen 2010. Allt som fattas är en ny start- och landningsplatta som kommer på plats i Flordia under nästa vecka, säger företagets president Gwynne Shotwell till Reuters.

Missa inte: Så ska Elon Musk kolonisera Mars

Samtidigt jobbar Spacex på att göra om designen för sina raketers turbopumpar som tillför bränsle till motorn. Detta då det visat sig uppstå sprickor i dessa. Något som oroat både Nasa och det amerikanska flygvapnet då Spacex har kontrakt med dem att skicka upp astronauter till den internationella rymdstationen under 2018.

Enligt Gwynne Shotwell ska de nya turbopumparna installeras innan de första obemannade testerna för resan görs i november. Enligt Gwynne Shotwell var problemet för Spacex däremot inte sprickorna i sig utan om de växte ju mer rakterna användes.

– Jag tror Nasa är vana vid motorer som inte är riktigt lika robusta, så de vill inte ha några sprickor alls i turbomaskineret, säger hon till Reuters.

Efter en olycka i september, som inte berodde på några sprickor, men som förstörde både en raket så väl som en isrealisk satellit har Spacex hitills bara gjort en enda ny uppskjutning.

Spacex, som kontrolleras av miljardären Elon Musk, sitter i dagsläget på mer än 70 kommande uppdrag till ett värde av 90 miljarder kronor. Sedan starten 2010 har Falcon 9-raketen lyckats med 27 av sina 29 resor.