Det är inte många veckor kvar till Mobile World Congress, och alla håller ivrigt utkik efter saftiga rykten om mässans hetaste telefon. Och nej, det blir inte Samsungs Galaxy S8 – företaget har redan aviserat att man planerar en något senare lansering i år. Därför är det dags att rikta stråklastarljuset mot LG G6.

Förra året gjorde LG förvisso avtryck med sin modiga, modulära G5-telefon, men vikande försäljningssiffror gjorde att den breda succén uteblev. Nu är företaget sannolikt ute efter en revansch och lär kapitalisera maximalt på att Samsung inte verkar lansera något flaggskepp på MWC. Och, baserat på ryktena nedan, ser det onekligen ut att kunna bli en häftig telefon.

Artikeln uppdaterad:
2017-02-20 med uppgifter om dubbla 13-megapixelkameror
2017-02-15 med uppgifter om uppdaterad Quad DAC

Bort med modulerna

LG G5
En av de mer intressanta egenskaperna hos LG G5 var det modulära konceptet. Det verkar vi dock inte få se igen.

Nya telefoner är alltid en uppgradering gentemot sina föregångare, men G6 kan gå ifrån G5:s modulära koncept helt och hållet. Modulerna, kallade Friends, erbjöd bland annat bättre batteritid, nya kameragrepp och DAC-funktionalitet, men i G6 verkar företaget helt slopa det modulära tänket. Av allt att döma rör det sig om en telefon som enbart består av fasta delar.

Större skärm

G5 var en relativt liten historia, med sin 5,3-tumsskärm och en upplösning om 1440x2560 pixlar. G6 verkar biffa upp storleken, och LG Display har redan avslöjat skärmen i sin kommande telefon. Det rör sig om en "Full Vision"-lcd-panel på hela 5,7 tum och den udda skalan 18:9.

Enligt LG själva kommer skärmens extra höjd att göra den mer responsiv än hos föregångaren, samtidigt som man hävdar att den blir mer lättbetraktad i direkt solljus och mer energieffektiv. Bilderna som cirkulerar på nätet visar en skärm med rundade hörn – något som i så fall skulle bryta mot den rådande trenden med räta vinklar.

LG G6

I sin officiella inbjudan (ovan) till pressvisningen på Mobile World Congress har LG mer eller mindre bekräftat bildryktena genom att visa en skärm helt utan kanter med orden "Big Screen" tryckta ovanför. Bredvid bilden syns en illustration som indikerar att G6, trots skärmstorleken, kommer få en nätt och bekväm design.

Slimmat chassi

LG G6

The Verge har publicerat något som ser ut som en produktrendering av G6, och vad vi kan se rör det sig om en riktig snygging. Bilden visar telefonens övre halva och – trots det förra ryktet – en tunn, tunn kant som omgärdar displayen. Rapporter gör gällande att skärm-kontra-display-ytan ligger på 90 procent, något som av allt att döma blir en stor trend under smartphone-året 2017. Det finns också uppgifter som tyder på att LG behåller 3,5-millimetersjacket.

LG G6
Foto: Droid Life

Bilder på en läckt prototyp som publicerats av Droid Life verkar bekräfta de smala kanterna och existensen av ett hörlursjack. Precis som hos G5 ser vi ut att få en usb-c-port i botten och en fingeravtrycksläsare där bak.